Slaapkwaliteit

  Veel mensen kampen met slaapproblemen. Weinig mensen weten dat een betere slaaphouding de slaapkwaliteit aanzienlijk kan verbeteren.

  Onderzoek over slaapkwaliteit

  In samenwerking met het maandblad gezondNU is bij 89 van hun lezers onderzoek gedaan naar de invloed van de slaaphouding op de slaapkwaliteit en het ontstaan van lichamelijke klachten (hoofdpijn, nekpijn en rugpijn).

  In deze studie werd het slapen met een Hi4 kussen en Bodykussen vergeleken met de gebruikelijke situatie van de deelnemers. Deze sliepen met hun eigen kussen, zonder bodykussen.

  Het Hi4 kussen zorgt ervoor dat de nek op de juiste hoogte wordt ondersteund en met een bodykussen lig je beter op de zij.

  Slaapkwaliteit
  De combinatie Hi4 en Body scoorde beter op slaapkwaliteit. De proefpersonen  gaven hun eigen kussen 48 keer een onvoldoende en de combinatie Body en Hi4 één keer.

  Het aantal scores boven het gemiddelde bedroeg bij het eigen kussen negen
  en bij de combi Hi4 en Body 40.

  Slaapkwaliteit 2

  De deelnemers werden minder vaak wakker met de combinatie Hi4 en Body dan met alleen hun eigen kussen.

   slaapkwaliteit 3

  De deelnemers voelden zich beter uitgerust na een nacht slapen met de combinatie Hi4 en Body dan met hun eigen kussen. 32 beoordeelden het slapen met hun eigen kussen met een onvoldoende, tegen 3 die met de combinatie Hi4 en Body sliepen.


  Waarom verbetert de slaapkwaliteit?

  Minder draaiing van de nek en de rug leidt tot minder stijfheid en pijn. Het aantal keren dat men omdraait neemt ook af. Dit leidt tot minder onderbrekingen van de slaap: zowel door de afname van de klachten als door het minder vaak omdraaien. Hierdoor kan de slaap dieper en langer zijn.

  Kussens voor de beste slaaphouding

  Andere artikelen

  Bekijk alle artikelen

  Migraine

  Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van zware, vaak misselijkmakende en kloppende hoofdpijn. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Er bestaan diverse vormen van migraine, waarvan deze de belangrijkste zijn: de Klassieke migraine en gewone migraine

  Pijn in de rug

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage rugklachten en hoge rugklachten. Onder hoge rugklachten worden de klachten bedoeld vanaf grofweg de sc...

  Spanningshoofdpijn

  Spanningshoofdpijn Wat is spanningshoofdpijn? Oorzaken Wat kun je doen tegen spanningshoofdpijn? Verbeter de slaaphouding Verminder nek-belaste...