Het beste hoofdkussen zorgt voor de juiste ondersteuning van je nek en je hoofd. Dit kan nek- en hoofdpijn voorkomen en bijdragen aan een goede nachtrust.

  Een goed hoofdkussen moet aan diverse eisen voldoen:

  • Verstelbaar in hoogte
  • Aansluiten bij nek en hoofd
  • Gemaakt van de beste materialen
  • Juiste formaat

   

  1. Het beste hoofdkussen moet in hoogte verstelbaar zijn

  Als het kussen de juiste hoogte heeft, ligt je hoofd in lijn met de romp en zijn er geen zijwaartse krommingen. De nek ligt recht en ontspannen. Deze kan optimaal herstellen van de belasting van de overdag. De juiste hoogte verschilt per persoon, want deze is afhankelijk van onder meer:

   

  • Breedte schouders
  • Slaaphouding
  • Hardheid matras
  • Hardheid kussen
  Een hoofdkussen kun je het beste uitproberen op verschillende hoogtes in je eigen bed. Zo kun je bepalen welke hoogte voor jou het beste is. Dat kan echter alleen als het kussen in hoogte verstelbaar is. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de hoogte aangepast kan worden als de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld op vakantie of als je een nieuw matras krijgt.

   

  Het beste hoofdkussen: niet te laag of te hoog

   

   

  2. De vorm moet aansluiten bij de nek en het hoofd

  Het kussen moet de contouren van de nek en het hoofd volgen, zodat er geen piekdrukken ontstaan en het hoofd recht ligt. Voor een goede ondersteuning van de nek is het noodzakelijk dat het kussen voorzien is van een goede neksteun. Bij veel kussens ontbreekt deze of is die te breed. Dit ligt niet prettig en leidt tot spanningen in de nek.

  Wel of geen neksteun met een hoofdkussen

   

   

  3. Het kussen moet van de juiste materialen gemaakt zijn

  Het materiaal waar een kussen van gemaakt is moet goede steun geven maar mag niet hard aanvoelen. Tevens moet het vormvast zijn, zodat het kussen de hele nacht de juiste steun geeft. Eventueel aanwezig vocht mag niet te ver naar binnen dringen omdat het dan niet kan verdampen en schade aanricht.


  Vanwege de goede drukverdelende eigenschappen heeft traagschuim (Nasa-schuim) de voorkeur. Dit kan echter nogal temperatuurgevoelig zijn, waardoor het in de winter onaangenaam hard kan worden en de nek niet meer correct ondersteund wordt.


  Het beste materiaal is daarom een type traagschuim dat niet erg temperatuurgevoelig is. Dat zorgt voor een goede drukverdeling en goede steun, is vormvast, en voelt het hele jaar comfortabel aan.

   

  4. Het formaat moet goed zijn

  Veel hoofdkussens zijn zo breed dat de wang teveel tegendruk ondervindt van het kussen als je op de zij ligt. Dit kan leiden tot te veel draaiing in de nek en kan een vrije ademhaling bemoeilijken. Een te klein kussen is echter ook niet goed, dan moet je het kussen ‘s nachts zijwaarts verplaatsen als je je omdraait.

   

  Het beste hoofdkussen: Hi4 Deluxe Pillow van Mikoala 

  In onze webshop vind je het Hi4 Deluxe Pillow van Mikoala. Dit hoofdkussen is in 8 hoogten verstelbaar, sluit perfect aan bij nek en hoofd en is gemaakt van goede kwaliteit traagschuim. Het kussen is ontworpen door bewegingswetenschapper Jan Willem Elkhuizen en industrieel ontwerper Rick Blom in samenwerking met fysiotherapeuten en patiënten. Hierbij is rekening gehouden met alle bovenstaande ontwerpeisen.

  Voor de allerbeste slaaphouding en ondersteuning combineer je het Hi4 Deluxe kussen met het Mikoala Body Pillow. Dit lichaamskussen zorgt dat je beter op de zij blijft liggen en dan is ook de werking van het Hi4 Pillow optimaal. Bestel de combinatie met hoofdkussen en lichaamskussen met een mooie korting in onze webshop.

   

  Beste hoofdkussen in combinatie met lichaamskussen

   

  Kussens voor de beste slaaphouding

  Andere artikelen

  Bekijk alle artikelen

  Migraine

  Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van zware, vaak misselijkmakende en kloppende hoofdpijn. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Er bestaan diverse vormen van migraine, waarvan deze de belangrijkste zijn: de Klassieke migraine en gewone migraine

  Pijn in de rug

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage rugklachten en hoge rugklachten. Onder hoge rugklachten worden de klachten bedoeld vanaf grofweg de sc...

  Spanningshoofdpijn

  Spanningshoofdpijn Wat is spanningshoofdpijn? Oorzaken Wat kun je doen tegen spanningshoofdpijn? Verbeter de slaaphouding Verminder nek-belaste...