Wat is fysiotherapie?

  Fysiotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat diensten verleent aan individuen en populaties om gedurende het hele leven maximale beweging en functionele vaardigheden te ontwikkelen, te behouden en te herstellen. Dit omvat het verlenen van diensten op het gebied van preventie, behandeling en revalidatie.

  Welke type fysiotherapie zijn er?

  Er zijn veel verschillende soorten fysiotherapie en elk type heeft zijn eigen voordelen. Enkele van de meest populaire vormen van fysiotherapie zijn:
  • Algemene Fysiotherapie: dit type fysiotherapie maakt gebruik van verschillende oefeningen en rekoefeningen om patiënten te helpen weer kracht en mobiliteit te krijgen.
  • Massagetherapie: deze vorm van fysiotherapie maakt gebruik van massage om pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen.
  • Acupunctuur: Deze vorm van fysiotherapie maakt gebruik van naalden om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren.
  • Chiropractische zorg: dit type fysiotherapie maakt gebruik van handmatige aanpassingen aan de wervelkolom om pijn te verlichten en genezing te bevorderen.

  Wat is manuele therapie?

  Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die hands-on technieken gebruikt om pijn te verlichten en de functie te verbeteren. Deze technieken omvatten massage, mobilisatie en manipulatie. Manuele therapie kan worden gebruikt voor de behandeling van een breed scala aan aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en artritis.

  Wat is oedeemtherapie?

  Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie die zachte massage en druk gebruikt om zwelling in het lichaam te verminderen. Oedeem kan worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, waaronder een operatie, verwonding of chronische ziekte. Oedeemtherapie kan helpen pijn te verminderen, het bewegingsbereik te verbeteren en de bloedsomloop te verbeteren.

  Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij het herstellen van bewegingsbeperkingen?

  Fysiotherapie is een behandelingswijze die gebruikt wordt om bewegingsbeperkingen te herstellen, pijnklachten te verminderen en spierkracht, uithoudingsvermogen en soepelheid te verbeteren. Er zijn verschillende types fysiotherapie, waaronder manuele therapie (handgrepen om de wervelkolom, heupen en andere delen van het lichaam op hun plaats te zetten of weer in balans brengen) en oedeemtherapie (behandeling van vochtophoping in het lichaam).

  Hoe kan een fysiotherapeut helpen met rug- en nekklachten?

  In sommige gevallen wordt fysiotherapie voorgeschreven door een arts of andere zorgverlener om rug- en nekklachten te behandelen. Fysiotherapeuten kunnen oefeningen geven die helpen de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren. Ze kunnen ook advies geven over houding en slaap, en eventuele ergonomische aanpassingen in het dagelijks leven (bijvoorbeeld aan het werk).

   

  Een fysiotherapeut kan ook hands-on technieken gebruiken om pijn te verlichten. Massage, warmte en echografie zijn enkele van de technieken die kunnen worden gebruikt. In sommige gevallen kan een fysiotherapeut ook elektrische stimulatie gebruiken om pijn te verlichten.
  Een fysiotherapeut kan ook oefeningen en rekoefeningen aanbevelen om pijn te verlichten. Ze kunnen ook aanbevelen om ijs of warmte op het getroffen gebied te gebruiken.

  KlachtenNekPijnRugRugklachtenTherapie

  Kussens voor de beste slaaphouding

  Andere artikelen

  Bekijk alle artikelen

  Migraine

  Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn. Het wordt gekenmerkt door aanvallen van zware, vaak misselijkmakende en kloppende hoofdpijn. Dit kan enkele uren tot enkele dagen duren. Er bestaan diverse vormen van migraine, waarvan deze de belangrijkste zijn: de Klassieke migraine en gewone migraine

  Pijn in de rug

  Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage rugklachten en hoge rugklachten. Onder hoge rugklachten worden de klachten bedoeld vanaf grofweg de sc...

  Spanningshoofdpijn

  Spanningshoofdpijn Wat is spanningshoofdpijn? Oorzaken Wat kun je doen tegen spanningshoofdpijn? Verbeter de slaaphouding Verminder nek-belaste...